Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2009 23:18 - За кризата
Автор: spasymyr Категория: Политика   
Прочетен: 2210 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 06.09.2009 22:39



Някой специално ни манипулира, за да не се замисляме, от какво произлиза кризата и защо се повишават цените на продуктите. Това го правят заитересованите личности или групи от хора, които по този начин решават свои проблеми и въпроса днес трябва да е - не как се роди кризата, а кой стои зад нея? През месец декември 1913 година се създава федералната резервна система на Америка.Първата в света частна банка.С други думи - парите в тази държава се печатат не от държавна структура, а от частна компания, която принадлежи на неизвестни нам личности.  Имаше само един американски президент, който се опита нещо да промени -Джон Фицджералд Кенеди. bg.wikiquote.org/wiki/Джон_Фицджералд_Кенеди През 1963г месец юли, Кенеди се разпорежда да напечатат долари, на които да не пише “Federal Reserve Note”, а “United States of America”,тоест банкнотата да носи името на САЩ.
image Напечатани са около пет милиона такива копюри,а малко по-късно през месец ноември, снайперист застреля президента.Джон Кенеди посегна на най-святото.Той се опита да вземе от федералната резервна система печатарската машинка и веднага бе унищожен.След това, нито един президент не опита да печата пари в Америка.През 1971г., президента Никсън подписва указ за отказ на обеспечението на долара със злато.
От този момент започва епохата на световната криза.

YouTube - Русская версия. Кризис по-русски. 10.02.2009. 1/3 И за да избегне сриването и банкрута на икономиката си, САЩ  започват да експортират нестабилност в другите страни.За да скрият истината от глобалната криза, западни икономисти измислят най различни обяснения за кризата, започвайки да винят компютрите за срива в икономиките,че те били обезпечени с програми в които са заложени рискови алгоритми и затова се родила кризата. Възниква обаче един въпрос - защо бензина в Америка е по евтин от този в Русия или в Норвегия?
Веднага може да се каже и е просто!
Страната в която се намира машинката за печатане на пари, плаща с долари-хартийки, които не са обеспечени със злато.Тоест, Америка купува с нищо неструващите долари нефта,а другите държави го добиват и транспортират, затова е разликата в цените.Целта на днешната световна криза, предизвикана от федералната резервна система е преразпределението на собствеността. Но всичко не свършва с това и до тук.Ще се използват и други лостовете в растящите икономиките, за да се генерира нестабилност, като терористични актове, групи от анархисти ще надигнат гласове, нови течения в партиите ще се появяват...Това са все звена от една и съща връзка.Свободната и честна пазарна икономика днес е утопия.Кризата е един от методите на финансово-икономическата война в която се използват най-грозните приьоми.Политическите катаклизми в различните региони са потвърждение на това.За това се предизвиква нестабилност навсякъде.Да  си припомним, какво стана в Тайланд през месец ноември 2008г.Едно правителство подаде оставка и дойде друго.Оказа се,че властите дали оставка през 2007-2008г са подписали няколко договора с “Газпром”, давайки им монополното право, за разработка на газовите находища в Тайлад. Естествено е това да не се хареса на запада и гнева на народа от улицата, сваля правителството.Роля за актьори, като икономическият убиец Джон Перкинс.YouTube - СЕНСАЦИЯ -21 века ! срочно ВСЕМ смотреть! Джон Перкинс - Исповедь экономического убийцы#t=14 За 176 годишното си съществуване, конгреса на САЩ  засекретява сесията си за четвърти път през месец март 2008год..Какво толкова секретно са обсъждали конгресмените? Оказа се,че са обсъждали създаването на нова държава обединяваща САЩ,Канада и Мексико. YouTube - Амеро - новая эра?             Също така и пускането на нова парична еденица “амера”,която ще замени умиращия долар.
image Предвижда се арабските страни да придобият също  собствена валута,а през 2016 година и африканските държави.Русия и Белорусия  преминаха на заплаще чрез рубли на продуктите си от нефт и газ тази година. Каквото и да направят икономиките, американците винаги са готови да напечатат долари и да купят стоката.Това е криза на цялата западна икономическа наука. Кой е виновен и какво да се прави? В условията на криза, не е лесно да се отговори на този въпрос.Но един умен американец каза следното: “Аз мисля, че банковите учреждения се явяват най опасни за нашата свобода,защото са като армия готова за бой.Ако американския народ позволи частните банки да контролират неговата валута,то тези банки и корпорации ще лишат хората от собственост.В началото чрез инфлация, после чрез рецесия, до като един ден  деца ни усъмнат бездомни и без приют на земята, която техните родители отдавна покориха.”/Томас Джеферсън/ bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%81_%D0%94%D0%B6%D0%B5%D1%84%D0%B5%D1%80%D1%81%D1%8A%D0%BD Вече се налага мнението, че държавното регулиране може да спаси, каквото е останало от икономиките и те да заработят.Само че на запада му предстои да въведе този план, а ние вече го развалихме.У нас няма криза,защото ние се борим на наша територия със чуждата-западна криза. Но дори да няма, ние пак си я създаваме с цел ограбване на средства от населението и след това следва оправданието,че Европа е в криза.Ето защо ни тъпчат в съзнанието всеки ден думата криза.Всички икономики се манипулират от финансистите и именно те ни правят качеството на живот добро или лошо.Който държи машинката за печатане на финикийските знаци на всяка валута,той командва парада.Ще завърша с един афоризъм - не се бойте от кризата, защото от по-рано трябваше да се спасяваме, а днес вече е късно.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: spasymyr
Категория: Политика
Прочетен: 183605
Постинги: 83
Коментари: 11
Гласове: 561
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930