Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2009 01:29 - За войната между мъжа и жената
Автор: spasymyr Категория: Тя и той   
Прочетен: 1858 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 18.08.2009 17:27


image 

Съвременните иследвания стигнаха до заключението,че човек има не един, а два мозъка. Както знаем, мозъка ни е разделен на две полукълба-дясно и ляво. Дясното полукълбо е съединено с лявата ръка, а лявото с дясната ръка. Свързани в кръст. Дясното полукълбо е склонно към интуитивното, поетическото, въображаемото, романтичното... 
Лявото полукълбо е склонно към рационалното, логическото, математическото, научното... 
Тези две полукълба се намират в постоянен конфликт от където идват и всичките ни проблеми. Това не се осъзнава от всеки ,но ако се знае, работа се върши именно тогава, когато твоето състояние е по средата, между тези две полукълба. Така да се каже има равновесие между “да” и “не”преди да се извършиш дадено действие.
Знаем, че се раждат хора развили лявата си ръка с която пишат.Сега да си спомним тя на какво е подчинена-на дясното полукълбо, склонно към интуитивното,поетическото, въображаемото, романтичното...
Е,такива хора във властта едвали биха постигнали много и са опасни. Такива би трябвало да се приучават от рано да сменят ръката си.
Обществото е дясната ръка, а от тук следва-ляво полукълбо, склонно към рационалното,логическото,математическото,научното...
Разбирането на това състояние, ще ни даде възможност да разберем много други неща свързани с конфликтите. Същото се отнася за мъжа и жената.
Жените са дясното полукълбо, а мъжете лявото. Жените, които се бунтуват срещу мъжете много приличат на тях,защото са развили лявото полукълбо и няма как, да не приложат методите на мъжа.Това се наблюдава в цял свят в организациите за равенство между двата пола и мъжката агресивност хич не им е чужда. От тук идват всички конфликти, които са заложени в нашия ум по начало. Между двете полукълба има малък мост, който ако се разруши при някакъв случаен физиологичен дефект, човек придобива раздвоението на личноста - шизофренията. Ако моста е прекъснат (а той е много крехък) ти се превръщаш в индивид с две личности и няма как, да не те споходи слабоумието и да забравиш вечерта, какво си правил сутринта. А, ако моста изчезне и двата мозъка се слеят в един, настъпва интеграция-кристализация. Сливане между две части в едно, срещата на мъжкото и женското вътре в нас, срещата на Ин и Ян, срещата на лявото и дясното, срещата на логичното и нелогичното, срещата на Платон и Аристотел... Ако разберем това дърво на съзнанието си, ще разберем всички конфликти започващи вътре в нас и които се проектират извън нас. В женския ум има изящество, а в мъжкия ефективност. Ако има постоянна борба, изяществото е обречено на поражение. Но когато твоята ефективност побеждава изяществото ти губиш нещо много ценно-контакта с твоята същност. Ти може да си много ефективен, но няма да бъдеш реален човек. Ще станеш машина. За това има постоянен конфликт между жената и мъжа. Те немогат да са разделени и трябва постоянно да влизат в контакт, но немогат и да са заедно.
Та моето разбиране е такова!
Докато не решим вътрешната си борба между дясното и лявото полукълбо, никога няма да се примирим в любовта си.Зaщото вътрешния ни конфликт винаги ще се отразява във външния ни свят.

 /преведено от руски/




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: spasymyr
Категория: Политика
Прочетен: 183210
Постинги: 83
Коментари: 11
Гласове: 561
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930