Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2009 10:46 - Защо ни е нужна кризата?
Автор: spasymyr Категория: Политика   
Прочетен: 4923 Коментари: 0 Гласове:
14

Последна промяна: 05.03.2010 22:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Страшно неприятно нещо са парите! Защото са нужни на всички и на бореца за свобода, и на правозащитника, и на журналиста. И даже на съдията и на адвоката. Този  факт нарушава равновесието сред нас. Гледаш по телевизора - благ политолог или опитен борец за нашите права, говори хубаво, убедително...
А в главата ми възниква въпрос: откъде този човек получава пари?
И веднага угасва ореола на бореца около главата му. :) Парите не поправят несправедливоста в природата, а ги задълбочават беше казал писател. Как е хубаво и леко да се живее в разбираем свят в  който всичко е разпределено на парчета и разделено до трошица. 
 В този свят има сила на Доброто - това е Запад. Има даже цяла Империя на Доброто - това е САЩ. В тази добра страна са загрижени изключително за правата на човека в целия свят и имат много държави - приятели.
Всички са възпитани и коректни, и повече от всичко на света обичат всички хора да живеят на земята в мир, благоденствие и щастие. И за това, който не желае да живее в мир и щастие се налага да го бомбандират от Имерията на Доброто. Но само заради това - да престанат да бъдат лоши. 
Всичко е просто и ясно в разбрания свят. Не е нужно да мислиш, да анализираш...
Но как да отличим лошото от доброто? За да не възникват усложнения, “лошите“ ще ги покажат по “независама“ телевизия и ще ги наречат лоши.За тях ще пишат “свободните“ вестници, на никого “неподчиненото“ радио и  лъскави списания разбира се от никого “не финансирани“. Всичко ще покажат и обяснят. И хубав критерий са измислили. В лошите държави - в тях няма демокрация. Или е малко или недостатъчно много. Демокрацията неизбежно ще победи в целия свят - това е припев от песента на запада. И я пеят от всички екрани и от всички страници, даже и не се замислят, че 6-7 милиарда човека от населението на земята, не могат да живеят по височайшите стандарти на съвременният западен потребител. Планетата няма да издържи и няма ресурси в такова количество, че всички да могат пo три пъти в годината да сменят колите  и телефоните си. Та какво се получава? Че демокрацията ще победи на всякъде, но да се живее еднакво навсякъде не може!
 Тогава за всички ще стане очевиден факта, че обществения строй към стандарта на живот няма никакво отношение. Демокрация ще има навсякъде, а хубав живот ще имат тези, които контролират нефта и газа и другите природни ресурси.
Всъщност това се забелезва и сега.

Деситилетия наред ордите на политолозите и на платените борци за чужди свободи твърдяха пред стотиците милиони хора, че друг път към победата на демокрацията няма. И ето че тя победи. Но хубаво живеят пак в САЩ, Великобритания и Япония, а лошо в Мозамбик, Виетнам и Колумбия. 
Как да си обясним тези странности?
Извода е - демокрацията не може да победи в целия свят! Нещо повече, демокрацията не трябва да побеждава в цели свят в никакъв случай! Иначе на всеки ще му стане ясно, че САЩ и нейните приятели сеят демокрацията ,но не се ползват от нея, но я прилагат като средство за подчинение и организация за безбедно съществуване за сметка на останалия свят.Движение на всичко - цел никаква.
 Това се случва и у нас от десетилетия. Вечното движение към демокрация, обезпечава вечното доминиране на планетата на англосакцонците и техните съподвижници, дава им вечно висок стандарт на живот.
Почетно и прието е при тях, цял живот да се бориш за демокрация,  да получаваш заплата в твърда валута и след тежкия ден на “борба“ да се порасходиш из уютните улици на Брюксел или на барбекю в покрайнините на Лос-Анжелис. Не по-малко приятно е да се числиш в предните редици на съвремените нови хора, да ходиш на приеми в американското посолство, където ще ти връчат премия, диплом и ще ти окажат всякакво уважение. А като победи свободата в целия свят,какво ще прави тази армия от “правозащитници“ след това? Та те нищо не умеят, освен да разобличават тъмните сили и тоталитарните режими. Как ще си изкарват хляба тогава? Какво ще правят тогава либералните журналисти? На кого ще са нужни и кой ще им даде премия за смела или разобличаваща статия? С какво ще се заемат тези стада от еврокомисари?... Именно борците за свобода отделят зърното от плевела. Те решават кой да бомбандират и да нарекат «изгой», кого да наградят и назоват велик демократ. При това не е важно, какво става в същност. Важна е оценката на ставащото. А оценката е в ръцете на Запада. Малко за борбата с корупцията. По какъв начин се борят?
Няма по-важна задача за човечеството от това. За тази работа не малко пари се получават като заплата. 
Пари се хвърлят не за борба с корупцията, а за съставянето на рейтинги за корупцията в света. Този рейтинг е манипулация на общественото мнение на цели страни и формират отношенията на едни народи към други. Всъщност нищо ново, освен форматиране на реалноста... И отново виждаме, че в “независимите“ рейтинги са именно противниците на политиката на  САЩ и Запада. Още другаря Сталин беше казал мъдроста, че не е важно как гласуват, а как се брои. На световното поле се играе мач. Противниците се бият, трошат си костите, както винаги в политическия футбол. Но съдията, като че ли забелязва само нарушенията на единя отбор. И на всички забележки съдията отговаря - аз съм съдията и виждам най-добре... Ако искате да спечелите политически мач-поставете си ваш съдия. Кой е главната мишена на киртиката? Кого разглеждат под лупа? Разбира се - нас! Чуват се възгласи на възмущение - като не ви харесват оценките направете си ваши организации и оценявайте и се борете, както на вас ви се иска. Предложението е разумно, но никой на Запад няма да ви даде трибуна. При нас е същото. За да ви чуят ви трябва улицата и мегафон. Вестниците и телевизията това са страшни оръжия. Не трябва да остават без контрол.
Ако не храните своята армия ще храните чужда беше казал Наполеон.
Не трябва да храним илюзии. Свободата на словото, правото на човека, свободната преса - това са невидимите оръдия на борбата, които непрестанно вървят към господтсвото на света. А нашия свят е  финансово устроен, за лошо или за добро. Главното днес са парите и с тях измерват всичко - държавата, идеологията, степента на успехите...
По рано войните се водеха за земя и ресурси. А сега главното е кой ще печата парите. Останалото просто ще се купи, без значение дали са журналисти, политически деятели, земя или територии. След това се копува онова, което оказва съпротива.Пример-партия "Атака".
Та, за това е нужна кризата.  



Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: spasymyr
Категория: Политика
Прочетен: 181997
Постинги: 83
Коментари: 11
Гласове: 561
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031