Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2009 15:12 - ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЛИ Е ВАКСИНАТА ПРОТИВ ГРИП?
Автор: spasymyr Категория: Политика   
Прочетен: 3597 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.10.2012 21:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Определено побеснях, като ми каза внучката,че ще ги ваксинират скоро.
Нали нямаше да е
задължителна ?
Истината за противогрипната ваксина

image

Източник: статия в сайта (нека да я има на повече места)

Какво представлява грипът?

Грипът е заразна респираторна инфекция, причинявана от вирус. Обикновено той се развилнява през зимата. Главните му симптоми са висока температура, втрисания, гърлобол, кашлица, главоболие, мускулни болки, отпадналост и понижен апетит. Това състояние обикновено отминава за 2-3 дни. Лечението се състои главно в това да позволим на заболяването да следва естествената си посока. Антибиотиците не могат влияят на грипния вирус. Често се препоръчва постелен режим и приемане на големи количества течности.
Грипът може да доведе до усложнения като пневмония, у групите с повишен риск – най-вече възрастни хора и такива със сърдечни, белодробни или бъбречни проблеми, диабет, анемия или отслабена имунна система. Тежките усложнение при такива хора могат да доведат до смъртен изход.

Защо грипът е толкова често срещано заболяване?

 

Съществуват три основни типа грипни вируси и всеки от тях може да мутира или да се видоизменя от година на година. Това затруднява изработването на имунитет срещу болестта.

Съществува ли единична противогрипна ваксина?

Не. Всяка година фармацевтичните фирми произвеждат нова противогрипна ваксина (ПГВ), съдържаща три типа грипни вируси. Например, ПГВ, приготвена за сезона 1999/2000 год. включва щамовете Сидни, Пекин и Шангдонг, а тази за сезона 2000/2001 – щамовете Москва, Пекин и Нова Каледония.

Как се прави ПГВ?

Пилешки ембриони се заразяват с грипни вируси, които после се култивират в продължение на няколко седмици. След това всеки щам се инактивира чрез формалдехид и консервира чрез тимерозал (живачно съединение). Накрая трите вирусни щама се смесват в една ваксина, която се лицензира от здравните власти и се разпространява в здравната и аптечна мрежа. Няма изискване за научно проследяване на контролна група хора, която да потвърди безопасността и ефикасността на ваксината.

Доколко безопасна е ПГВ?

Обичайните реакции след противогрипна имунизация включват грипоподобни симптоми, които могат да продължат няколко дни – висока температура, втрисане, главоболие, мускулни болки и отпадналост. Лекарите твърдят, че не е възможно да се заразиш с грип от ПГВ. Това твърдение, обаче, противоречи на реалните преживявания на много хора. Освен това, ваксините имат за цел да стимулират имунната система като имитират болестта.
Сериозните реакции след имунизация са животозастрашаващите алергии спрямо компонентите на ваксината и синдрома на Guillain-Barre (Гилен-Баре, СГБ), който представлява тежка болест, завършваща с парализа. СГБ може да се развие няколко седмици след прилагането на ПГВ и е фатален за 1 от всеки 20 болни. В допълнение към СГБ, в безброй проучвания са разследвани и/или документирани много други сериозни неблагоприятни реакции срещу ПГВ, включително енцефалопатия, мозъчностволов енцефалит, полиневрит и тромбоцитопения (тежко кръвно заболяване).

Доклади за неблагоприятни последствия от ваксиниране с ПГВ

Thinktwice Global Vaccine Institute приема данни от независими източници за неблагоприятни последствия от ваксиниране с ПГВ. По-долу изброявам някои типични, спонтанно съобщени данни за това:
· “Аз се ваксинирах срещу грип през ноември и през януари получих обрив по тялото. Изпитвам болка в ръката, в която ми поставиха инжекцията и във врата. Смятам, че ваксината е виновна за моето нещастие.”
· “На жена ми бе поставена диагноза подкожен Т-клетъчен лимфом след като и беше поставена ПГВ. Две седмици след инжекцията на крака й започна да расте бучка.”
· “Моят баща се разболя от миелит, след като се ваксинира против грип.”
· “Имам приятел, който си постави ПГВ в понеделник и във вторник вече беше тежко болен. След като проведоха много изследвания, лекарите казаха, че това не е реакция срещу ПГВ. Диагнозата им беше “реактивирана мононуклеоза”, въпреки че той никога не беше боледувал от мононуклеоза. Аз бях чувал много хора да се кълнат, че никога повече не биха си направили друга ПГВ. Сега разбрах защо.”
· “Сестрата на един мой познат умря внезапно преди две нощи. Тя беше на около 40 години и си беше здрава. В деня, в който почина, й беше направена ПГВ. Прибирайки се у дома, тя каза, че не се чувства добре и малко по-късно издъхна. Тя умря в къщи, по-скоро внезапно, без никакви предупредителни симптоми. Имате ли информация дали това е случайно съвпадение или се среща често?”
· “Имам нужда от помощ, за да излекувам приятеля си, който се ваксинира с ПГВ преди 5 седмици и има изключително силни болки в ръцете, краката и врата, както и парализа. Лекарите не му помогнаха.”
· “На моята баба беше направена ПГВ и непосредствено след това тя се разболя от най-тежката пневмония, която някога я е сполетявала. Беше толкова зле, че едва не умря. Сега има мъчителни болки в ставите, които се появиха след ваксинацията и продължават до днес.”
· “Лелята на съпруга ми, която беше напълно здрава преди да си направи ПГВ, боледува тежко в продължение на 4 седмици след ваксинацията и така и не се оправи до смъртта си.”
· “Преди 2 седмици една наша пациентка почина, след като си направи рутинната ПГВ. В деня след ваксинирането дъщеря й дойде в нашата клиника, за да предаде извиненията на майка си, че не може да дойде на уговорения преглед при нас и ни каза, че тя е развила тежка реакция към ваксината. Това се случи в петък. Следващия понеделник прочетохме некролога на тази очарователна дама. Нейната смърт не беше регистрирана като реакция срещу ПГВ.”

Доколко ефективна е ПГВ?

Много трудно е да се определи точно ефикасността на ПГВ, тъй като грипните щамове се променят непрекъснато. Според здравните власти “Като цяло ефективността на ваксините варира всяка година в зависимост от степента на подобието между включените в тях грипни вирусни щамове и щама или щамовете, които циркулират в хода на грипния сезон.” Нещо повече, въпреки че много лекари и авторитети в медицината настояват, че ваксината не може да предизвика разболяване от грип, здравните власти признават, че “хора, които са били ваксинирани (с ПГВ), в действителност могат да се заразят от нея с грип.”
За да си изясним защо се оказва толкова проблематично да се определи степента на ефикасност на ваксината, важно е да се разбере как властите се опитват да се справят и да контролират този непредвидим вирус. Производството на всяка нова ваксина, която трябва да се разпространи през октомври или ноември, обикновено започва през януари. Следователно, чиновниците трябва да разгадаят една година по-рано кой мутирал вирусен щам ще циркулира сред хората през есента. Ако налучкат вярно, се смята, че ваксината временно ще предотврати разболяването у около 35 % от хората в напреднала възраст. Ако не познаят или циркулиращият щам мутира отново между януари и края на годината, което е много вероятно, ваксината може да се окаже напълно безполезна.
Например, през 1994 год. “експертите по грипа” предсказаха, че през същата година ще преобладават щамовете Шангдонг, Тексас и Панама, вследствие от което милиони хора бяха ваксинирани с ПГВ, съдържащи тези щамове. Когато дойде зимата, обаче, се оказа, че основните циркулиращи щамове са Йоханесбург и Пекин. През 1995 год. здравните власти промениха предсказанията си и създадоха ваксина, която съдържаше щамовете Тексас, Йоханесбург и Пекин. Отново милиони хора бяха ваксинирани. И когато настъпи зимата, най-активен се оказа щамът Вухан. А през грипния сезон 1997/1998 год. здравните власти за пореден път признаха, че “ПГВ не е в състояние да накърни грипните вируси, тъй като щамовете, включени в нея, нямат нищо общо с действително циркулиращите тази година.” Ефективността на ваксините беше 0 %.
Дори и когато има добро съвпадение между ваксиналните и реално циркулиращите вирусни щамове, имунитетът, създаван от ваксината е краткотраен, тъй като само след месец нивото на антителата започва да спада и година след това е твърде ниско. Траен имунитет срещу даден щам може да се създаде само по естествен начин след преболедуване от съответния тип грип.
Един пример. Четири до осем седмици преди един епидемичен взрив в старчески дом в Минесота 95 % от живеещите в него и 72 % от персонала, който е контактувал директно с тях, са били ваксинирани с ПГВ. Здравите власти останали силно учудени, когато изолирали щама-причинител и констатирали, че той е “антигенно идентичен” с този, съдържащ се във ваксината. С други думи, ваксината била в “съвършена хармония” с циркулиращия вирус и въпреки това претърпяла пълен провал. Авторите на проучването заключили, че “въпреки широко прилаганото ваксиниране… продължават да се появяват грипни епидемични взривове…”
Другите бактериални заболявания на дихателната и храносмилателната система и възпаления на ушите, болестните състояния, причинени от грипните вируси, невключени във ваксината и от болестотворни микроорганизми, предизвикващи “простуди” не се повлияват благоприятно от ежегодните противогрипни ваксинации. Всяка ПГВ може да предложи някаква защита единствено срещу трите вирусни щама, използвани при производството й.
Нийл Милър е разследващ журналист, който се интересува главно от теми, свързани с медицината и е привърженик на природосъобразните начини на лечение. Той е директор на Thinktwice Global Vaccine Institute и е често канен събеседник в радио- и телевизионни програми на здравни теми. Автор е на многобройни статии и на четири книги за ваксините, вкл. “Ваксините – Наистина ли са безопасни и ефективни? ” и “Предпазване от ваксините – Домашен здравен наръчник”. Г-н Милър има научна степен по психология и е член на Менса.

Аз и по принцип съм против ваксинирането, но това с противогрипната ваксина, освен че е потенциално вредно е и наистина излишно. Това е просто бизнес. Печеливш! Пак добре, че още не са сетили да я направят и тази ваксина задължителна – това вече ще е върха на тъпотията..

image


 Опасност от ваксините или световна конспирация?
Четиво за бъдещи родители
Конспирация срещу здравето




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: spasymyr
Категория: Политика
Прочетен: 182064
Постинги: 83
Коментари: 11
Гласове: 561
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031