Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2009 12:38 - За истината
Автор: spasymyr Категория: Лични дневници   
Прочетен: 876 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.08.2009 07:07


image                Съществува само една религия-религията на Истината. Ако вие наистина търсите Истината, то ще ви се наложи да приложите всички усилия, за да стигнете до нея. На пътя към Истината преди всичко е трудно да се разделим с представите си за нея.
На този, който пътят му са илюзиите, които го люлеят и оправдава своите грехове, няма да може да намери истината.
Всичко във вселената е съставено от малки частици и съвършенството на великото е основано на съвършенството на малкото. Всички неща са подредени и всичко се управлява от закона за причината и следствието. Какъвто си ти, такъв е и светът ти. Живота прави от теб това,което правиш ти от него. Ние не живеем живота като цяло, а изживяваме миговете от които е съставен. Нашия живот се състои от причини и следствия. Всяко действие е причина, която трябва да бъде уравновесена от следствието. Живота ни избира причината(в това е свободата на волята), но той неможе да избере следствието, противоречащо на причината(в това е съдбата). По такъв начин свободната воля произвежда причините, а Съдбата се разпорежда с резултатите. Страданията ни са резултата от изключително наши грешки и неправилни действия. Никой друг не ни задължава , а ние сами себе си задължаваме да старадаме. Ако това не беше така, ако човек можеше да извърши злодеяние и избегне последствията, тогава нямаше да го има закона за справедливоста. А без този закон Вселената нямаше да съществува и за миг и навсякъде щеше да бъде хаос. Не се тревожете за резултатите и не се грижете за бъдещето.
Тревожете се за личните си несъвършенства и се грижете за тяхното отстраняване.
Разберете простата истина - лъжовното не може да стане резултат от вярното и доброто настояще, няма да породи глупаво бъдеще. Вие управлявате своите действия, а не техния резултат. Направеното днес ще донесе утре радост или печал. За това не се тревожете, какво може или неможе да се случи с вас, а за това - как вие мислите и постъпвате днес и сега!Този, който прави добро, не се безпокои за резултата и той е освободен от страха пред възможния неуспех. Не само вие търсите истината. Истината също търси вас.
/Медитация и Вдъхновение/



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: spasymyr
Категория: Политика
Прочетен: 182068
Постинги: 83
Коментари: 11
Гласове: 561
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031